Rust zacht lieve Kishor
Door: Maartje
Blijf op de hoogte en volg maartje
27 Augustus 2016 | India, Kundapura Railway Station
Omringd door de kinderen even een berichtje naar huis. Gisteravond kreeg ik het verdrietige nieuws dat mijn grote vriend, Kishor is overleden. Ik voel erg veel op dit moment, maar het mooie is, dat mijn gevoel zegt dat het goed is.
Afgelopen 2 weken had ik bezoek van Marlijn en haar zoon Berend. Wat was het bijzonder om beide hier te hebben. We hebben bij de kinderen geslapen en de combinatie was fantastisch. Marlijn bakte om de dag een taart of cake voor de kinderen, Berend speelde gitaar, samen de kinderen op bed leggen en echt genieten. Berend is pas 16 en wat een ervaring zal het voor hem zijn geweest, hij was zo goed met de jongens, die stuk voor stuk dol op hem waren. Het is nu echt weer even stil zonder hen.
En dan Kishor..Ik had, als ik zo terug denk, misschien al een voor gevoel. Ik heb hem woensdag weer bezocht met Marlijn en Berend, natuurlijk vroeg hij meteen of hij de zonnebril van Berend mocht hebben, die hij ook kreeg. Blijer kon je Kishor niet maken. Hij zag er redelijk uit, maar het was misschien een opleving. Hij heeft er zelf voor gekozen een ander pad te kiezen, dat geloof ik echt. De plek waar hij nu zat had geen hart en voor een jongen als Kishor kan je dan leven. Hij koos voor een betere plek. Ik vind het nog moeilijk niet ongelofelijk boos te worden op alles, op India, het systeem, maar daar heeft Kishor niets aan en ik ook niet. En omringd door de kinderen hier en de goede energie kies ik voor liefde.
Ik krijg heel veel reacties van mensen uit Nederland en dat is fijn. Ook oud vrijwilligers en de mensen die hem kende zijn geraakt. Ach..Kishor was gewoon echt een speciale jongen.
Met de rest van Koni gaat het gelukkig heel goed. Morgen weer 2 nieuwe vrijwilligers en volgende week weer een logopediste uit Nederland voor langere tijd.
Volgende keer weer meer.
Liefs uit Koni,
Maart
27 Augustus 2016 - 13:06
Charlotte:
Lieve Maartje. Ik ken alleen verhalen en foto's van Kishor maar weet hoeveel hij voor Koni, en jou, betekende. Heel veel sterkte.
Liefs Charlotte -
27 Augustus 2016 - 13:23
Tante Beppie:
Lieve Maartje, wij wensen je heel veel sterkte toe. Ik vond hem altijd ontroerend op de fotos, ook lachte hij altijd. Hij is in ieder Geval bij Japthi heel gelukkig geweest! Je zult beslist goede herinneringen aan hem overhouden! En gelukkig dat je hem nog bezocht hebt, vlak voor zijn dood. Maartje, nogmaals veel sterkte en liefs van oom Roel en mij. -
27 Augustus 2016 - 13:43
Bernadet:
Lieve Maart,
Wat een droevig nieuws! En wat schrijf je daar mooi over. Wat je zegt: Kishor was een speciale jongen! Paul vertelt net nog het verhaal dat hij zo ontzettend met hem moest lachen tijdens het cricket spelen. Alles met de bal ging mis, maar wat had hij een lol! Een wijsheid waar we veel van kunnen leren.
Voor nu wensen we jou ontzettend veel sterkte toe om dit een plekje te laten krijgen!
Dikke knuffels! -
27 Augustus 2016 - 14:16
Thoonen:
Hoi Maartje,
Wat verschrikkelijk van Kishor,maar wel fijn dat je er nog geweest bent.
Mijn gevoel zegt dat hij daarop heeft gewacht,jou nog te zien, ga daar maar vanuit.
Je hebt er voor gezorgd dat hij bij jou zijn fijnste tijd heeft beleefd,dus toch een goede
Nagedachtenis voor jou.
Gelukkig dat het met de kids allemaal goed gaat en je weer vrijwilligers krijgt.
Veel sterkte en een dikke knuffel van ons
Joop en Doortje. -
27 Augustus 2016 - 14:51
Femke:
Het raakt mij inderdaad enorm, het overlijden van Kishor.
Ook al heb ik hem maar 4 maanden meegemaakt en is dat al 8 jaar geleden.
Die groep kinderen veroveren je hart gewoon en Kishor had zeker iets speciaals.
Wat heb jij het leven van hem en van de anderen zoveel mooier en beter gemaakt.
Ik kan me een beetje indenken hoe erg dit verlies zal zijn, maar wat mooi dat het gevoel vooral liefde is.
Hij zal echt op een fijne plek zijn nu!
Enorm veel bewondering nog altijd voor jou Maartje en extra veel sterkte en een dikke knuffel voor nu
27 Augustus 2016 - 16:31
Mirjam:
Heel mooi geschreven. Sterkte en veel liefs! -
27 Augustus 2016 - 16:51
Sjerry:
Maartje, wat ben jij een flinkerd. Je hebt hem in zijn korte leven iets meegegeven wat geen indiaer had kunnen doen. Fijn voor hem!!
Sjerry -
27 Augustus 2016 - 17:13
Mieke:
Prachtige foto's met mooie momenten die je voor altijd kunt koesteren.... sterkte, Mieke -
27 Augustus 2016 - 18:46
Ad Hermans:
Lieve Maartje,
Wat een verdrietig nieuws. Wat zul je deze bijzondere jongen gaan missen. Hij heeft fantastische jaren samen met jou beleefd!
Heel veel sterkte! Je zult vast veel steun ondervinden van al je Koni-bewoners! -
27 Augustus 2016 - 20:05
Roeland:
Lieve Maartje,
Terugdenkend aan alle verslagen die je schreef over jouw ervaringen in Koni, komt een heel mooi beeld tevoorschijn van Kishor. Een jongen waar jij een bijzondere band mee hebt opgebouwd en die steeds opnieuw heeft laten zien hoe gelukkig hij bij jou was. Jammer, dat hij de laatste periode dit heeft moeten missen. Heel knap van je je gevoelens zo'n bijzondere plaats te geven. Deze liefde zal ook weer uitstralen naar alle kinderen en de mensen die jou omringen in Koni en India. Veel sterkte.
Lieve groet,
oom Roeland -
28 Augustus 2016 - 09:14
Riny:
Hallo Maartje
Het is weer een poos geleden dat ik geschreven heb, maar nu kan ik het niet laten om jou en de kinderen heel veel sterkte te wensen. Inderdaad via de verhalen die je schreef kon je merken dat je een speciale band met hem had. Maar zoals je schrijft is het voor hem zo beter en daar kan je troost uit putten.
Het allerbeste riny -
28 Augustus 2016 - 10:36
Babs:
Lieve Maartje, sterkte met alle gevoelens die door je lichaam stromen nu. Zo fijn dat hij gelukkige tijden bij en met jou heeft gekend. Veel bewondering voor jou. Lfs Babs -
29 Augustus 2016 - 13:47
Rick En Marlous:
Wat ben je toch een bijzondere vrouw Maartje. Kishor is zeker op een betere plek! Neemt niet weg dat je hem zult missen. Veel sterkte! -
31 Augustus 2016 - 15:52
WV:
Ontroerend mooi beschreven, al je gevoelens met betrekking tot Kishor zijn zo mooi.
Koester de mooie herrinneringen aan hem, weet hij heeft hierboven "zijn zetel" gekregen en heeft nu eindelijk rust.
Maartje, heel veel sterkte om dit verlies een plekje te geven. -
05 September 2016 - 11:50
Leontien Peters:
Lieve Maartje, Kishor is er niet meer! Ik kan me voorstellen dat het een heel gemis is! Het was zo'n heerlijke jongen, te zien en te lezen in al je eerdere verhalen. Op de foto's zag je hem ook steeds op een bepaalde manier lachen, daar word je blij van. Jullie verbondenheid was ook echt speciaal!!!
Wens je heel veel sterkte Maartje!!
Liefs Leontien.