Mijn vader en het nieuwe gebouw!! - Reisverslag uit New Delhi, India van maartje Brand - WaarBenJij.nu Mijn vader en het nieuwe gebouw!! - Reisverslag uit New Delhi, India van maartje Brand - WaarBenJij.nu

Mijn vader en het nieuwe gebouw!!

Door: maartje

Blijf op de hoogte en volg maartje

12 November 2009 | India, New Delhi

Een mooie dag zit er weer op! Een drukke dag, want mijn vader is sinds dinsdag hier. Veel gedaan, veel gezien en hopelijk veel bereikt! Bij de foto’s kan je het ontwerp zien van de nieuwe Japthi, ongelooflijk als we dit echt zouden kunnen neer gaan zetten. Vandaag hebben we al de mensen van de Trust hier in India ontmoet en mijn vader werd met open handen ontvangen. Ze zijn ongelooflijk blij dat we vanuit Nederland dit willen doen, en....ze willen mij nog heel lang bij hun houden!

Thja het is wat, de 2 jaar en 3 maanden dat ik nu hier ben lijken voorbij gevolgen, mijn leven hier is nu waar ik aan gewend ben en het maakt me nog steeds op een een of andere manier gelukkig. Het mooie is dat je zoveel kan doen; gister bijvoorbeeld, reed ik met Pavan op de scooter langs een tentkamp, ik zag de kinderen en ze hadden werkelijk niets. Meteen terug naar Japthi gereden en samen met de kinderen hebben we wat “oud”speelgoed en kleren uitgezocht om aan hun te geven. Bij het buurtwinkeltje om de hoek kocht ik wat zeep, tandenborstels, tandenpasta en kaarsen en ik ging samen met mijn vader, Shobha en Pavan terug naar het kamp. Dolblij waren de kinderen, het is bijna egoistisch, want het maakt mij namelijk nog blijer om dit te kunnen doen en de gezichten van de kinderen te zien.

Morgen vertrekt mijn vader alweer naar huis, ik breng hem weg naar Goa, om daar Jasper en Nadja te ontmoeten die zondag mee terug gaan naar Japthi, fijn om weer even familie om me heen te hebben, want het sociale contact mis ik toch nog wel echt een beetje.

Er wordt in Nederland door de sponsors hard gewerkt en sommige hebben dat al gedaan, mijn dank is groot. De vooruitzichten zijn goed, nou nog één klein dingetje en dat is mijn visum, als dat ook nog rond is, kan ik echt met een gerust hart naar de toekomst kijken!

Over een maandje zie ik iedereen gelukkig alweer,

Liefs en tot snel,
Maart

• 12 November 2009 - 16:34

Roeland:

Lieve Maartje,

Dit keer ben ik geloof ik de eerste die je bericht leest. Fijn dat je vader er is en ter plekke steun kan geven aan de nieuwe ontwikkelingen. Wat zul jij in je nopjes zijn met zo'n mooi gebouw. Ik hoop voor je dat het er gauw staat, zodat je met nog meer voldoening je kids kunt helpen. Ook voor hen zal het een feest zijn. Geniet van je vader en Jasper en Nadja en doe hen allemaal de groeten van mij. Met je visum zal het ook wel goed komen. Hopelijk gaat het nu ook wat vlotter dan vorige keer. Succes en tot een volgende keer.

Liefs, oom Roeland.

• 12 November 2009 - 21:03

Charlotte:

Hoi Maartje, dat wordt een prachtig gebouw. Hopelijk gaan ze snel beginnen en duurt het ook geen eeuwigheid voor het af is. Maar goed, de tekeningen zijn er dus kijk er maar vaak naar. Dan zie je waar jij, en je kids, straks zullen wonen. Hou vol en zoals ze in zeeland zeggen. Het kom ál goed.
    Dus Charlotte

• 12 November 2009 - 21:24

Marc:

ja , geweldig weer om te lezen , dat er vooruit gang in zit , en dat wordt een mooi tehuisje als ik het zo zie .
    Ja , armoede , het zal nooit wennen omdat te moeten aanzien ! Zo ook hier in mexico ... ik zou toch niet graag mijn moeder , op straat zien zitten , op haar leeftijd nu , met een bekertje , in de hoop op een gift van de rijkere !! Maar , het is wel de waarheid hier . En kinderen , ja , je zal weten wat ik bedoel .
    Maar je kan er niet te lang bij stil staan , het is nu eenmal zo , triest ,maar helaas wel waar .
    Een visum , ja , ook daar ben ik hier druk mee bezig , en werk , voor een loontje ..... Jimmy die op zijn gitaar voor de hema speelt in amsterdam , haalt meer op ....
    Maar , dit wist ik allemaal , en het maakt me zeker niet minder gelukkig hier .
    Blij dat je blij bent !!
    kus uit mexico .marc

• 12 November 2009 - 21:31

Tessa:

He Maart, kijk zo uit naar je, wil je echt graag weer zien en ik ben zo trots op onze zoon wil hem heel graag laten zien aan je. Oh Maart die kleine kindjes van je..wat boffen ze met je. Fijn dat je vader er is/was. Liefs van Tessa

• 12 November 2009 - 22:07

Je Mams Birgitte :

Dag Lieve Maartje ,
    Met ontroering heb ik naar je video filmpjes gekeken .Wat een geluk stralen die kinderen uit, van wat zich daar in Japthi afspeelt . J e proeft de liefde die door jullie aanwezigheid daar is neer gezet . Blijf dat maar doen ,dat maakt je ook gelukkig .
    En dan het grote nieuws van een nieuw gebouw ,prachtig. Je/jullie droom gaat eindelijk werkelijkheid worden ,al besef ik heel goed,hoe hard er nog gewerkt moet worden om het te verwezenlijken. Maar het begin ligt klaar,(tekeningen)Nu eerst je visum nog ,maar wat een geduld vraagt dat , Ik blijf er in geloven dat het je nu echt gegund gaat worden . Morgen nog een kort dagje met papa in Goa,geniet er van . Ik had hem zojuist aan de tel en hij was erg enthousiast over zijn korte bezoek bij je /jullie.Wat is hij apetrots op je, en ik denk, wij trouwens allemaal.
    dag dag lieve groet liefs je mams Birgitte

• 12 November 2009 - 22:07

Koos:

Lieve Maart, wat geweldig en dat is toch maar aan jou te danken, je zult wel zeggen met hulp van veel anderen, maar jij bent daar naar toe gegaan en wilde iets verwezelijken, en zonder jou was dat niet gebeurd. Prachtig gebouw op tekening en het komt er nu in het echt. Proficiat. liefs Koos

• 13 November 2009 - 10:01

Bernadet:

Ha Maartje,

Wat een geweldig nieuw mooi huis gaat het worden! Het ziet er werkelijk fantastisch uit. Ik kan me voorstellen dat het je af en toe duizelt dat het er nu echt van gaat komen. Je krijgt het allemaal mooi voor elkaar, March! Je geduld en liefde worden beloond!

Liefs van Bernadet

p.s. Ontroerend te zien hoe jij en de anderen met een groot hart kunnen delen.

• 13 November 2009 - 13:45

Natascha:

Lieve Maart,

Wat fantastisch nieuws!! Wat moet dit een geweldig gevoel geven! Hoop je snel te spreken want mijn plannen zijn gewijzgd. Kom niet in december, maar in januari terug.

Dikke zoenen van mij,
    Fiona

• 13 November 2009 - 17:53

Daniela And Mariona:

In english please!!!
    It's great the new building, but where is the place???
    They have a dog:)
    Gawery look's fine with the glasses and Greeshma is so big...
    We miss japthi a lot...
    A big kiss for all
    Daniela and Mariona

• 13 November 2009 - 18:18

Loeke:

lieverd wat ziet het er prachtig uit, ik ben echt heel trots en vertel het natuurlijk aan iedereen. De meeste reacties zijn dan meteen, o Maartje komt vast niet meer terug. Ik weet het niet.Fijn dat alles rond is met de bouw en nu ga ik alleen nog maar duimen voor je visum, gaat zeker lukken. Heb genoten van de fotos, ze worden groot en zelfstandiger, zeker Rakshita, zo zie je maar wat je er allemaal doet. Ga nog lekker genieten samen met Jasper en Nadja, ik ga je het weekeind wel even bellen. Dikke kus .

• 13 November 2009 - 23:16

Judith V B:

Jeetje wat een successtory weer!! Geniet je onderweg ook van je successen? Dat visul omt vast en zeker goed. Vertrouw maar.
    Hey en Maart, kan ik ook spullen naar India sturen? XX

• 15 November 2009 - 19:29

Judy:

Hoi Maartje, ik kom net terug uit Rajastan en heb zo aan jouw gedacht. Ik ken je alleen van je site maar hoop wat te kunnen betekenen voor het nieuwe huis. Mocht daar behoefte aan zijn kun je het mij dan laten weten? Mail op juudopreis@yahoo.com mvg judy

• 20 November 2009 - 22:28

Joop En Doortje:

hoy lieve Maartje,
    Wat is het toch leuk om jouw en de kinderen zo blij te zien. Als je nieuwe gebouw klaar is,kun jij met recht trots zijn en heb je het mooiste huis van je hele familie en kenissenkring
    Laten we hopen dat het allemaal voorspoedig gaat en ook met je visum.
    Groetjes van ons,
    Joop en Doortje

• 26 November 2009 - 13:50

Marjo Scheel:

Beste Maartje

Onze school, basisschool de Schalm in Vught, heeft besloten dit schooljaar jouw kindertehuis Japthi als GOED DOEL te kiezen. Dit betekent dat wij het hele schooljaar acties zullen houden voor het project. We proberen zó letterlijk en figuurlijk een steentje bij te dragen.
    Elke maand zal er in alle groepen aandacht besteed worden aan de kinderen van Japthi. Per maand komt er in het informatiebulletin informatie over Japthi.
    Zo willen we met onze kinderen betrokken blijven met het werk dat jij gestart bent.
    de aankondiging hiervan staat in het info bulletin van vandaag. Zie; http//www.deschalmvught.nl ,zie info.
    Veel succes met alles, groetjes van iedereen van De Schalm, Marjo.