Kerst wens uit Koni!
Door: Maartje
Blijf op de hoogte en volg maartje
23 December 2015 | India, Kundapura Railway Station
Nog even net op de valreep voor kerst een lieve kerstgroet vanuit Koni. Ik wens iedereen weer een hele fijne kerst toe en natuurlijk een heel gezond en goed 2016, ook namens onze kinderen en de staff van Koni.
Voor ons (voor mij) is het jaar voorbij gevlogen! Er is veel gebeurd, niet alleen in Koni, maar ook met mij.
In Koni is er veel rust gekomen het afgelopen jaar, er zijn niet veel kinderen weg gegaan en de 3 kinderen die erbij zijn gekomen (allemaal met een cerebrale parese), wonen thuis. Omdat we nu zo’n hechte groep zijn, merk je ook aan de kinderen dat ze de andere kinderen werkelijk als familie beginnen te zien. En omdat de kinderen steeds meer begrijpen, zie je vriendschappen ontstaan. Dat is misschien nog wel het mooiste om te zien, dat de kinderen steeds meer om elkaar gaan geven. Ik zie steeds meer hoe bijzonder het is dat ik deel mag uitmaken van deze bijzondere familie en ben daar nog steeds heel dankbaar voor.
Met de kinderen individueel gaat het ook steeds beter. Wat het makkelijker en moeilijker maakt voor ons. Je moet ze nu echt elk moment van de dag in de gaten houden, want anders klimmen ze overal in, het zijn net kleine aapjes! En natuurlijk gaat nog steeds alles bij ons kapot, ach, ik maak mij er al lang niet meer zo druk om, de muren zitten vol met ‘tekeningen’, kasten hebben geen deuren meer en kleedjes en kleren worden uit elkaar gehaald.. Koni, leeft tenminste!
Ook hebben we dit jaar weer veel giften in ontvangst mogen nemen, dank hier voor. Ik zeg het elk jaar, maar zonder giften van jullie, kan Koni niet blijven bestaan, zoals het nu is. We hebben dit jaar een prachtige snoezelkamer laten aanbouwen, waar we heel gebruik van maken, nu voor fysiotherapie. Hij moet nog verder worden ingericht, maar dat komt goed! Het tehuis is weer opnieuw geschilderd, alle leidingen zijn weer hersteld en we krijgen volgend jaar eindelijk een nieuwe waterput. De leraressen en helpervrouwen, krijgen een salaris vanuit onze Stichting. De kinderen zien er nog steeds altijd goed uit, medicijnen kunnen we tot nu toe altijd aanschaffen en volgend jaar moeten 2 kinderen geopereerd worden, ook dat kunnen we hopelijk met de giften allemaal bekostigen. De kinderen leren fietsen, lopen op goede sandalen en er is veel ontwikkelings materiaal aangeschaft om de kinderen zo goed mogelijk passend onderwijs te bieden. Kortom…zonder donaties zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest, DANK!
Ik begin in 2016 aan mijn 9de jaar..Ik ben benieuwd of ik in India ook mijn 40ste verjaardag ga vieren.
Lieve mensen, geniet van elkaar de aankomende dagen, ik ga het heerlijk vieren met de kinderen & Michelle en gelukkig heb ik ook bezoek uit Nederland; eindelijk een echte lerares die mij weer gaat begeleiden! Vrijdag haal ik Annaja en Arun op en zaterdag ga ik mijn lieve vriend Kishor opzoeken.
Veel liefs Maart
Ps. Ik ben altijd opzoek naar ervaren vrijwilligers die bij ons willen komen werken, dus mocht je iemand weten, geef het door!
Onze gegevens:
ANBI nummer 820078207
23 December 2015 - 09:56
Charlotte:
Lieve Maartje,
Wat een mooi, positief verhaal weer. En zo te lezen hebben jullie een goed jaar achter de rug. Met de strubbelingen natuurlijk maar die horen bij Indië.
Ook voor jou/jullie hele fijne kerstdagen en een heel goed 2016. En een gezellige tijd samen met je moeder.
Liefs Charlotte -
23 December 2015 - 10:02
Ri Cruysen:
Maartje ,`k wens jou en je staf en alle kinderen : `n Fijne kerst.
Veel gezondheid voor allemaal , `n vruchtbaar 2016..
Heerlijk dat je dit werk met zoveel liefde doet.
Blijf je er gelukkig in voelen!
lieve groeten Ria -
23 December 2015 - 10:21
José:
Maartje,
Fijn te lezen dat jullie een goed jaar hebben gehad. Uit de foto's blijkt dit ook. Wat zien de kinderen er fantastisch uit. Wat een verschil met 9 jaar geleden!
Er zijn weer een aantal brugklassers voor jullie aan het werk. Je tante en moeder zijn goede ambassadeurs, ze stimuleren de kinderen fantastisch.
Een goed 2016 toegewenst,
José -
23 December 2015 - 10:22
Trijnie:
Maartje, ik volg je blog vanaf het begin. Wat een bijzondere vrouw ben jij! je hebt jouw leven 'stilgezet' voor de kinderen van Koni. Geweldig!
Heel fijne feestdagen en een nieuwjaar vol met verrassingen voor jullie!
Een hartelijke groet!
Trijnie
23 December 2015 - 10:26
Neline:
Lieve maartje,
Ook voor jullie hele gezellige dagen!
Het was geweldig om het afgelopen jaar een maar maanden deel uit te mogen maken van Koni.
Het blijft heerlijk om te lezen hoe positief jij de dingen kan zien!
Zet hem op! Ook voor 2016!
Liefs Neline -
23 December 2015 - 10:31
Hubertine:
Hallo Maartje, hier ben ik weer. Ik wil je nogmaals feliciteren met alles wat je doet daar in Koni. Wij hebben heel veel respect voor je. Laat het Nieuwe Jaar weer succesvolle situaties opleveren. Fijne feestdagen, groetjes Hubertine. -
23 December 2015 - 10:50
Thecla Endert:
Fantastisch, het blij zijn spat van de foto's af!!!
Een fijn 2016 voor jou en je grut.
Groetjes, Thécla Endert -
23 December 2015 - 13:15
Mieke:
Wat een mooie foto's!
Een inspirerend, goed 2016 !
Ga zo door!
23 December 2015 - 13:38
Thoonen:
Hoi Maartje,
Wat heb je weer leuke foto's gemaakt. De kids stralen.hieraan kun je zien hoe happy ze zijn.
Ja,dat is jouw verdienste met je onmetelijke inzet.
Wij Wensen jou met de "familie" heel gezellige kerstdagen toe en een voorspoedig en gezond 2016. We zien wel wat het zal worden .
Dikke kerstknuffel van ons
Joop en Doortje -
23 December 2015 - 15:06
Roeland:
Lieve Maartje,
De foto's bevestigen alles. Jij bent klaar om samen met alle helpers en de kinderen het nieuwe jaar in te gaan. Complimenten voor allemaal en mijn wens is natuurlijk, dat het in 2016 weer een stap(je) vooruit wordt.
Fijne kerst allemaal.
Liefs, oom Roeland -
23 December 2015 - 17:28
Leontien Peters:
Maartje, wat heerlijk om je verhaal te lezen! Het gaat steeds beter, de kinderen genieten, jij geniet, fantastisch toch! Goh dat dit al je 9e jaar is zeg. Je mag trots zijn op je zelf en je mede helpers.
Wat een verschil zeg met het 1e beeld op de TV en de foto's nu!
Wens jullie samen heel gezellige dagen en ja voor 2016 weer alle goeds.
Leontien -
23 December 2015 - 19:31
Bernadet:
Wat een mooie berichten van je, lieve Maartje! Ook voor jou, alle kids, de helpervrouwen, en Shoba een geweldig mooi nieuw jaar! In goede gezondheid! Veel liefs ook van de mannen! Bernadet -
23 December 2015 - 22:54
Koos:
Lieve Maart ook van ons de beste wensen en een geweldige kerst. Wat een mooie kerstfoto staat er tussen. Altijd genieten als ik de foto's bekijk.
Ik hoop oprecht dat 2016 weer een jaar wordt met nieuwe uitdagingen en verdere ontwikkelingen en het uiteindelijk een grote familie mag worden. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar je bent er een uit duizenden.liefs Koos -
26 December 2015 - 17:02
Riny Dekkers:
Lieve Maartje Via je moeder heb ik weer contact met en je geweldige werk, door verandering van mijn e-mailadres heb ik je een poos moeten missen, jammer want ik leef graag met jou en je geweldige werk mee.
Wens je een fantastisch 2016 samen (de eerste maand ) met je moeder en alle kinderen dat het zo door mag gaan.
Het allerbeste.
Riny -
27 December 2015 - 09:32
Tante Beppie:
Lieve Maartje,
Het is ongelofeljk wat je allemaal in 2015 gepresteerd hebt. En het gaat gelukkig nog steeds goed met Japhty. Wij zijn heel trots op je!
Met oom Roel gaat het gelukkig steeds beter. De kaarsjes hebben dus goed geholpen.
Wij wensen jou en Allen die je dierbaar zijn een GEZOND en LIEFDEVOL 2016 toe.
Liefs, oom Roel en tante Beppie -
27 December 2015 - 11:58
Wim:
Bedankt weer voor het mooie verslag, zo blijven we goed op de hoogte en leven we mee. Ge doet het perfect daar!!!
Maartje, een heel mooi, gezond en liefdevol jaar 2016 gewenst voor jou en je kinderen.
Het allerbeste/ wim